Προσοχή: Ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών στο WhatsApp - Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Προσοχή: Ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών στο WhatsApp - Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί εκ νέου τους πολίτες, ότι συνεχίζονται τα ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών πρόσβασης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα στο WhatsApp.

Συγκεκριμένα, διάφοροι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα από γνωστό τους πρόσωπο στο WhatsApp, που τους ενημερώνει ότι θα λάβουν ένα κωδικό εκ μέρους του και ακολούθως να τον αποκαλύψουν στο πρόσωπο αυτό.

Στην ουσία ο κωδικός αυτός αφορά τον λογαριασμό του ίδιου του παραλήπτη και όχι του αποστολέα του μηνύματος ο οποίος χρησιμοποιεί ήδη παραβιασμένο λογαριασμό άλλου ανυποψίαστου θύματος. Με τη μέθοδο αυτή κερδίζουν την εμπιστοσύνη του παραλήπτη με αποτέλεσμα να παραβιάζεται και ο δικός του λογαριασμός.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ αποκαλύπτει κωδικούς που λαμβάνει σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Τους Προέδρους των Κοινοβουλίων μικρών κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 18η Διάσκεψή τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE