Δημοφιλής TikToker από την Ινδονησία έφαγε χοιρινό μπροστά στην κάμερα και... καταδικάστηκε - Πόσα χρόνια θα μείνει φυλακή - Βίντεο

Δημοφιλής TikToker από την Ινδονησία έφαγε χοιρινό μπροστά στην κάμερα και... καταδικάστηκε - Πόσα χρόνια θα μείνει φυλακή - Βίντεο

Μια δημοφιλής TikToker καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Ινδονησία αφού έφαγε χοιρινό μπροστά στην κάμερα.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό και στο Ισλάμ απαγορεύεται η κατανάλωση χοιρινού κρέατος.

Η Lina Lutfiawati, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετά από ένα βίντεο που την έδειχνε να τρώει κομμάτια χοιρινού κρέατος κάτι που εξόργισε τους κορυφαίους μουσουλμάνους κληρικούς της χώρας. Τα βίντεο της Λίνα Λουτφιαβάτι με την κατανάλωση απολαυστικών γευμάτων - με ψάρια, καβούρια, μύδια, γαρίδες και παϊδάκια – την έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά στη λίστα με τους Influencers στη χώρα με εκατομμύρια θαυμαστές στο TikTok.

Αλλά όταν η 33χρονη κοπέλα, έφαγε χοιρινό κρέας μπροστά στην κάμερα τον Μάρτιο, το βίντεο του γεύματος στο TikTok τράβηξε την προσοχή ενός διαφορετικού κοινού: Του κορυφαίου μουσουλμανικού ιερατείου της Ινδονησίας, του Συμβουλίου των Ουλεμάδων. Την Τρίτη, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση και της επιβλήθηκε πρόστιμο που ισοδυναμεί με 16.269 δολάρια για βλασφημία.

Θεωρήθηκε πως το βίντεό της ήταν ευαίσθητο όχι μόνο επειδή το να τρως ή ακόμα και να αγγίζεις γουρούνια θεωρείται απαγορευμένο για τους μουσουλμάνους στην Ινδονησία. Η κοπέλα πριν αρχίσει να τρώει, είπε την λέξη «Bismillah» που στα αραβικά σημαίνει «στο όνομα του Αλλάχ». Στην Ινδονησία οι νόμοι περί βλασφημίας βάσει των οποίων καταδικάστηκε χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες.


Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από New York Times

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE