E-kalathi: Απορρίπτει αναφορές παρέμβασης του Υπ. Εμπορίου η ΕΠΑ - «Δεν λαμβάνουμε εντολές από κανένα»

E-kalathi: Απορρίπτει αναφορές παρέμβασης του Υπ. Εμπορίου η ΕΠΑ -  «Δεν λαμβάνουμε εντολές από κανένα»

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) απορρίπτει «κατηγορηματικά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περί παρέμβασης του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σε σχέση με τις απόψεις που εκφράστηκαν για το νομοσχέδιο» που τιτλοφορείται «περί Καταγραφής και Παρακολούθησης Τιμών Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Νόμος», το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΑ αναφέρει πως η Πρόεδρος και τα Μέλη της «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν ζητούν ούτε λαμβάνουν εντολές από κρατικό ή οποιονδήποτε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα» και προσθέτει πως «αποτελεί ένα ανεξάρτητο θεσμοθετημένο όργανο στο οποίο έχει ανατεθεί η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διασφάλιση ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος εντός της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Επίσης, η Επιτροπή αναφέρει πως «οφείλει και ενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και εξουσιών της που έχουν καθοριστεί στις σχετικές νομοθεσίες και μέσα σε αυτά τα πλαίσια παρέχει γνώμες σε θέματα της αρμοδιότητας της προς φορείς του Δημοσίου, κάτι το οποίο έπραξε και στο πλαίσιο συζήτησης και διαβούλευσης του υπό αναφορά νομοσχεδίου».

Επιπλέον, η ΕΠΑ αναφέρει ότι έχει καταθέσει τις θέσεις της επί του προσχεδίου νομοσχεδίου, και θα συμμετάσχει στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου που έχει προγραμματιστεί στις 26 Σεπτεμβρίου, 2023 για την κατ’ άρθρο συζήτηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τα ξημερώματα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Τα πρώτα αντίποινα από Ιράν με πυραύλους κατά Ισραήλ

LIVE: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τα ξημερώματα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Τα πρώτα αντίποινα από Ιράν με πυραύλους κατά Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Χ την ολοκλήρωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ολοκλήρωσαν την πολύ επιτυχημένη επίθεσή μας σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Φόρντοου, Nατάνζ και Ισφαχάν».

BEST OF TOTHEMAONLINE