Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του Κυπριακού και ελπίζουμε, με τη βοήθεια και της διεθνούς κοινότητας, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, που διαδραματίζουν ένα καθοριστικό ρόλο, να φτάσουμε στην ευλογημένη ώρα του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και της επανένωσης της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησής του, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, υπογράμμισε ακόμη πως «παρά τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, κάποιες φορές τις απογοητεύσεις, είμαστε εδώ και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτό τον στόχο».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε πως ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του ελληνισμού και σημείωσε πως οι ελπίδες του κυπριακού ελληνισμού και του ελληνισμού γενικότερα είναι πάνω στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, τον οποίο χαρακτήρισε δυναμικό και χαρισματικό ηγέτη.
Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που τον υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή, σημειώνοντας ότι «προσωπικά είχα τη χαρά να σας έχω συναντήσει παλαιότερα με άλλες ιδιότητες και των δύο μας».
Πρόσθεσε ότι «σας βλέπω τώρα με τη νέα σας ιδιότητα που τόσο επάξια κερδίσατε και σας τίμησε ο κυπριακός λαός με την ψήφο του και σας ανέδειξε στο ύπατο αξίωμα».
«Οι ελπίδες του κυπριακού ελληνισμού και του ελληνισμού γενικότερα είναι πάνω σας διότι είστε ένας νέος, δυναμικός και χαρισματικός ηγέτης και είμαι σίγουρος ότι ο Κύριος θα σας ευλογήσει. Να φέρετε ωραίες μέρες στην πονεμένη Κύπρο, διότι ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του ελληνισμού», ανέφερε.
«Με όλες μας τις ευχές και τις προσευχές να σας συνοδεύουν, σάς υποδέχομαι με μεγάλη χαρά εσάς και την εξοχότατη σύζυγο σας και όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες σας στην Αρχιεπισκοπή», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η χαρά και η τιμή είναι δική του. «Σίγουρα δεν μπορούσα να βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη και να μη σας επισκεφθώ, λαμβάνοντάς υπόψη τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η Αρχιεπισκοπή, ειδικότερα στις ΗΠΑ που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ομογένεια μας, και για την ελλαδική και την κυπριακή παροικία, πάνω στην οποία στηριζόμαστε στην προσπάθεια μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης της Κύπρου», ανέφερε.
Τόνισε πως 49 χρόνια είναι πάρα πολλά, για να προσθέσει πως «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, δεν ξεχνούμε και αυτή η προσπάθεια θα τερματιστεί μόνο όταν φτάσει η ευλογημένη ώρα της επανένωσης».
«Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια που αποσκοπεί να αναδείξει τα οφέλη για όλους και για την Κύπρο φυσικά, την Τουρκία, την Ελλάδα, την περιοχή, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, μέσα από την επίλυση του Κυπριακού, πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υπογράμμισε πως «παρά τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, κάποιες φορές τις απογοητεύσεις, είμαστε εδώ και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτό τον στόχο».
«Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του Κυπριακού. Είναι μια κατάσταση η οποία εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους, βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες περιοχές σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο, και ελπίζουμε με τη βοήθεια και της διεθνούς κοινότητας, με τη βοήθεια των ΗΠΑ που διαδραματίζουν ένα καθοριστικό ρόλο, να φτάσουμε σε αυτή την ευλογημένη ώρα», πρόσθεσε.
Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρόσφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν αναμνηστικό τόμο που εκδόθηκε με την ευκαιρία των 100 χρόνων παρουσίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και στην Πρώτη Κυρία μια εικόνα της Παναγίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του προσέφεραν, επίσης, αναμνηστικά δώρα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις