Προσοχή νέα απάτη: Επιτήδειοι κλέβουν στοιχεία χρησιμοποιώντας το λογότυπο του Υπουργείου Οικονομικών

Προσοχή νέα απάτη: Επιτήδειοι κλέβουν στοιχεία χρησιμοποιώντας το λογότυπο του Υπουργείου Οικονομικών

Κυκλοφορεί ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα με το λογότυπο του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων, προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι με το ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα ζητείται επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων του αποδέκτη και στοιχείων του τραπεζικού του λογαριασμού, με την πρόφαση επιστροφής φόρου.

"Το Τμήμα εφιστά την προσοχή των πολιτών σε τέτοιου είδους μηνύματα, τα οποία έχουν σκοπό να υποκλέψουν στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού ανυποψίαστων πολιτών και προτρέπει όσους έχουν λάβει τέτοια μηνύματα να τα αγνοήσουν", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φορολογίας σημειώνει ότι επικοινωνεί με τους φορολογούμενους μόνο μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων, οι οποίες καταλήγουν σε: @tax.mof.gov.cy και ότι οι επιστροφές φόρου γίνονται μόνο με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό, το IBAN του οποίου δηλώνει ο φορολογούμενος στο Τμήμα, με ασφαλείς διαδικασίες μέσω συγκεκριμένου εντύπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.