Δόξα Κωμoδρόμου: «Πληρωνόταν υπερωρίες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με οδηγίες του Προεδρικού»

Δόξα Κωμoδρόμου: «Πληρωνόταν υπερωρίες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με οδηγίες του Προεδρικού»

Νέες αποκαλύψεις από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη για την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο είδαν το φως της δημοσιότητας για το ζήτημα των υπερωριακών αμοιβών.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, μιλώντας στο κρατικό Ραδιόφωνο, κατήγγειλε ότι ο λόγος που ανακοινώθηκε «άρον άρον» το αίτημα αποδέσμευσης του κονδυλίου, ήταν γιατί το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε ήδη αρχίσει να πληρώνει την κυρία Δόξα Κωμοδρόμου, τόσο το μισθό της όσο και τις υπερωρίες της ως κρατικός αξιωματούχος.

«Με στοιχεία που ήρθαν κοντά μας και τα διασταυρώσαμε, το Πανεπιστήμιο Κύπρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα με οδηγίες του Προεδρικού, προχώρησε στην καταβολή των αποζημιώσεων για υπερωρίες στην αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στο Πανεπιστήμιο με την αποδέσμευση του κονδυλίου», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Χριστοφίδης τόνισε ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο αυτή η απόφαση και η υλοποίησή της εμπίπτει στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και να εξεταστεί το πλήγμα στους θεσμούς»

 «Για πρώτη φορά στα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας είχαμε τον θεσμό των υπερωριών στους κρατικούς αξιωματούχους. Το Προεδρικό θα πρέπει να λογοδοτήσει γιατί απέκρυψαν στοιχεία και την αλήθεια από τη Βουλή».

«Έκλεισε το θέμα άρον άρον για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση Θανάση: Έκπληξη για απόρριψη αιτήματος από ΓΕ ο δικηγόρος της οικογένειας - Ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Υπόθεση Θανάση: Έκπληξη για απόρριψη αιτήματος από ΓΕ ο δικηγόρος της οικογένειας - Ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Έκπληξη για την απόρριψη από τον Γενικό Εισαγγελέα του αιτήματος για διορισμό ανεξάρτητων ποινικών κατηγόρων στην υπόθεση Θανάση Νικολάου εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κληρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συζητήσει με την οικογένεια το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ.