Αυστρία - Προφυλακίστηκαν οι ύποπτοι για το θάνατο 71 προσφύγων σε φορτηγό

Αυστρία - Προφυλακίστηκαν οι ύποπτοι για το θάνατο 71 προσφύγων σε φορτηγό

Εισαγγελείς αποφάσισαν σήμερα την προφυλάκιση για έναν μήνα τριών Βουλγάρων και ενός Αφγανού που φέρονται ότι μετέφεραν 71 πρόσφυγες οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αυστριακού αυτοκινητοδρόμου.

Οι θάνατοι προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή και υπογράμμισαν τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που επέλεξαν να φύγουν από τη βία και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και να προσπαθήσουν να εγκατασταθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ύποπτοι, φορώντας χειροπέδες και κρατώντας ο καθένας ένα μπουκάλι νερό, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην αίθουσα του δικαστηρίου στην πόλη Κεκσκεμέτ της κεντρικής Ουγγαρίας απ` όπου το φορτηγό είχε ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων περιλαμβανομένων βασανιστηρίων με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Δεν αποδεχόμαστε να διοικούν οι δήθεν άριστοι των αρίστων» - Τι σημαίνει το ΑΛΜΑ

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Δεν αποδεχόμαστε να διοικούν οι δήθεν άριστοι των αρίστων» - Τι σημαίνει το ΑΛΜΑ

Σάρκα και οστά παίρνει το νέο πολιτικό εγχείρημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με την ίδρυση του κινήματος «Άλμα», το οποίο παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο οίκημα του κινήματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE