ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτροπος Ισότητας Φύλων: «Οι γυναίκες χρειάζονται χώρο και φωνή»

Επίτροπος Ισότητας Φύλων: «Οι γυναίκες χρειάζονται χώρο και φωνή»

Οι γυναίκες χρειάζονται χώρο και φωνή, ώστε να δημιουργηθούν και τα πρότυπα γυναικών, είπε η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου, στα εγκαίνια της έκθεσης “Reclaiming the Woman”, σημειώνοντας ότι "δεν μπορούμε να γίνουμε αυτό που δεν βλέπουμε".

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εγκαινιάζοντας την εικαστική έκθεση με τίτλο “Reclaiming the Woman”, που διοργάνωσε η Young BPW Cyprus και η διαδικτυακή πλατφόρμα Visual Space, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων επισήμανε τον ρόλο των γυναικών καλλιτεχνών στη διαμόρφωση της ιστορίας και του πολιτισμού και τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ορατότητα και φωνή των γυναικών στον χώρο της τέχνης.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Χριστοδούλου επισήμανε, επίσης, το ζήτημα της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ γυναικών και ανδρών στον τομέα της τέχνης. Σημείωσε ότι σύμφωνα με στατιστικές, από τα 196,6 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν σε δημοπρασίες έργων τέχνης μεταξύ των ετών 2008 και 2019, το έργο που παράγεται από γυναίκες αντιπροσώπευε μόλις το 2% των συνολικών πωλήσεων. "Η διαφορά είναι 192 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ των φύλων", ανέφερε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ανάλυση του Πανεπιστημίου Yale διαπίστωσε ότι οι συλλογές μουσείων στα κορυφαία 18 στις ΗΠΑ κυριαρχούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από άντρες καλλιτέχνες με ποσοστό 87%, ενώ μόνο το 1% της συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου αφιερώνεται σε έργα γυναικών.

Τέλος, η Επίτροπος Ισότητας ανακοίνωσε την προσεχή χαρτογράφηση του ποσοστού των έργων των γυναικών στη συλλογή της Κρατικής Πινακοθήκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Ισότητα και Επιχειρηματικότητα μέσα από την Τέχνη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού»

Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού»

Σε δηλώσεις προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top