Το Κυπριακό συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Βρετανίας και Τουρκίας

Το Κυπριακό συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Βρετανίας και Τουρκίας

Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν, στην Άγκυρα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και ο Βρετανός ομόλογός του, Τζέιμς Κλίβερλι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις ΗΒ-Τουρκίας, που καθορίστηκαν ως στρατηγική εταιρική σχέση από το 2007, περιλαμβανομένων της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της αμυντικής βιομηχανίας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της παράτυπης μετανάστευσης καθώς και οι προκαταρκτικές προετοιμασίες για επέκταση του φάσματος της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου.

Ακόμη, αναφέρεται, συζητήθηκαν ο αμοιβαίος στόχος για διαφοροποίηση του διμερούς εμπορίου, που πλησιάζει τον κοινό στόχο των 20 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένων του πολέμου στην Ουκρανία, της αναζωογόνησης της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας και της Συρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Έφτασε η πτήση με τους 180 Κύπριους από το Ντουπάι

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Έφτασε η πτήση με τους 180 Κύπριους από το Ντουπάι

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE