Μαρόκο: Συγκλονιστικά βίντεο από τον καταστροφικό σεισμό 6,8 Ρίχτερ - Αγωνία για όσους βρίσκονται στα ερείπια

Μαρόκο: Συγκλονιστικά βίντεο από τον καταστροφικό σεισμό 6,8 Ρίχτερ - Αγωνία για όσους βρίσκονται στα ερείπια

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι άνθρωποι στο Μαρόκο μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1037 ανθρώπους αλλά και τραυματίες ανέρχονται 1200.

Όσο περνάνε οι ώρες οι ανάγκες μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να γίνεται έκκληση για αιμοδοσία. Η συμμετοχή, αναφέρουν τοπικά μέσα, είναι μεγάλη με ουρές να σχηματίζονται έξω από τα κέντρα αιμοδοσίας αλλά και τα νοσοκομεία ώστε να δώσουν οι πολίτες αίμα για τους περισσότερους από 670 τραυματίες.

Διασώστες παλεύουν με τον χρόνο ώστε να βρούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια. Μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Μαρακές και ειδικότερα στην παλιά πόλη όπου τα κτίρια καταστράφηκαν εντελώς.

Την ίδια ώρα, οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Δεκάδες έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, όμως δεν ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ.

Βίντεο που δείχνουν τη στιγμή του σεισμού, απεικονίζουν πολίτες τρομοκρατημένους να ουρλιάζουν τρέχοντας προς τους δρόμους, κτίρια να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και σειρήνες να ηχούν.

Από τον καταστροφικό σεισμό έχει επηρεαστεί σοβάρα η ηλεκτροδότηση και σε πολλά σημεία είναι χωρίς ρεύμα αλλά και ίντερνετ με αποτέλεσμα οι επικοινωνίες να είναι δύσκολες.

Πολίτες της χώρας, μαρτυρούν ότι δεν είναι συνηθισμένοι σεισμοί τέτοιου μεγέθους και δηλώνουν τρομοκρατημένοι. «Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ» αναφέρει και προσθέτει πως ο σεισμός ήταν ξαφνικός και καταστροφικός. Σεισμολόγοι μάλιστα, σημειώνουν ότι ένας τέτοιος σεισμός έχει να σημειωθεί εδώ και έναν αιώνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αλγερία. Οι αρχές σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Αρκετές χώρες έχουν δηλώσει πρόθυμες να συνδράμουν τις Αρχές. Ακόμα και τα «Λευκά κράνη» της Συρίας προθυμοποιήθηκαν ώστε να βοηθήσουν τους κατοίκους.

 

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE