ΑρχικήΚοινωνίαΝίκος Χριστοδουλίδης: «Πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη μου μέρα στο γυμνάσιο» - Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές με το πρώτο κουδούνι - Βίντεο
Νίκος Χριστοδουλίδης: «Πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη μου μέρα στο γυμνάσιο» - Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές με το πρώτο κουδούνι - Βίντεο
07.09.2023 - 08:17
Το Γυμνάσιο Ακρόπολης στη Λευκωσία επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 7/9 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να καλωσορίσει τους μαθητές με το πρώτο κουδούνι και να τους ευχηθεί καλή σχολική χρονιά.
Τον ΠτΔ συνόδευε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.
«Βλέπω ότι είστε πολύ χαρούμενοι για πρώτη μέρα εκτός οι πρωτάρηδες που φαίνονται προβληματισμένοι. Πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη μου μέρα στο σχολείο. 1985. Πέρασαν 40 χρόνια από την πρώτη γυμνασίου, σκεφτόμουνα αν θα κάνω φίλους…», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Η παιδεία είναι από τα βασικότερα της διακυβέρνησής μας. Μας επηρεάζει καθημερινά. Αν θέλεις να πετύχεις ως Κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσεις από την παιδεία. Χρειάζεται αρκετές αλλαγές. Χρειάζεται να τολμήσουμε.
Η φετινή χρονιά είναι η πρώτη της δικής μας διακυβέρνησης και αρχίζει με αρκετές αλλαγές.
Αλλαγές που έχουν ως επίκεντρο εσάς, τους μαθητές αλλά εμείς θέλουμε να αναπτύξετε δεξιότητες και ικανότητες.
Όταν ανέλαβα την 1η Μαρτίου η πρώτη μου επίσκεψη ήταν σε σχολείο και θα συνεχίσει ο διάλογος. Θέλουμε να έχετε λόγο στη διαμόρφωση αποφάσεων, θέλουμε να ακούμε τι πρέπει να αλλάξουμε στο σχολείο. Θέλουμε να έρχεστε στο σχολείο χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Να ξυπνάτε και να λέτε θέλουμε να πάμε σχολείο».
Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline: