ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Νέα Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα: Νέα Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ορκίστηκε απόψε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Θρησκευτικός ήταν ο όρκος που έδωσε, και υπέγραψε στη συνέχεια το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Είμαι χρόνια στον αγώνα» ήταν η πρώτη δήλωσή της, μετά την ορκωμοσία, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι μία έπαλξη ακόμα».

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της η κ. Θάνου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στο Προεδρικό, όπου έγινε από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η παράδοση του γραφείου του.

Η κ. Θάνου, έστω και υπηρεσιακά, είναι  η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Θάνου.

Όσον αφορά την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, πληροφορίες φέρουν τον Πέτρο Μολυβιάτη, στενός συνεργάτης άλλοτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.  Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λέγεται πως προορίζεται ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Γιάγκος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011. Ενώ στο καίριας σημασίας υπουργείο Οικονομικών λέγεται πως προαλείφεται ο Γιώργος Χουλιαράκης, επικεφαλής ως τώρα των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top