Αρχηγός Αστυνομίας- Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί

Αρχηγός Αστυνομίας- Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί

Δεν υπάρχει το νομικό υπόβαθρο, που να παρέχει την εξουσία στον Αρχηγό Αστυνομίας, υπό τις σημερινές περιστάσεις, να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, δηλώνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρει πως “μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντίθετη με τις πρόνοιες της νομοθεσίας, διότι σύμφωνα με τους περί Αστυνομίας Πειθαρχικούς Κανονισμούς (Καν.31, Κ.Δ.Π.53/1989), μέλος της Αστυνομίας μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια έρευνας για ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα”.

“Η εν λόγω έρευνα έχει ολοκληρωθεί”, σημειώνει, “από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και η άσκηση της εν λόγω εξουσίας έπρεπε να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της διερεύνησης νοουμένου ότι η Αρχή θα το έκρινε σκόπιμο και θα το εισηγείτο στον Αρχηγό Αστυνομίας, όπως προβλέπεται στο Νόμο για τη Λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, πράγμα που δεν έπραξε”.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE