Επιχείρηση του ΚΣΕΔ για εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στην Κύπρο

Επιχείρηση του ΚΣΕΔ για εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στην Κύπρο

Στις 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 11:20, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε αγνοούμενο άτομο, μέλος του πληρώματος του υπό σημαία Λιβερίας εμπορικού πλοίου “CONTSHIP OAK”, το οποίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή στο βορειοδυτικό άκρο της Περιοχής Ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας).

Το ΚΣΕΔ, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ "ΝΕΑΡΧΟΣ" και εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που καθορίζονται στα σχετικά με την Ε-Δ διεθνή εγχειρίδια και κανονισμούς, κινητοποίησε τόσο το εμπλεκόμενο πλοίο “CONTSHIP OAK”, όσο και άλλα παραπλέοντα σκάφη, με σκοπό την εκτέλεση ερευνών προς εντοπισμό του αγνοούμενου ατόμου.

Μετά τη συμπλήρωση 72 ωρών από τη λήψη της πρώτης πληροφορίας και αφού ερευνήθηκε περιοχή 3600 NM² από συνολικά 31 παραπλέοντα πλοία, την Κυριακή 03 Σεπ 2023, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει εντοπιστεί οτιδήποτε που να συνδέεται με το αγνοούμενο άτομο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού πλοίου “CONTSHIP OAK”, όσο και το κράτος νηολογίου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE