ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρομοκρατική η «πρόθεση» του ένοπλου στο τρένο

Γαλλία: Τρομοκρατική η «πρόθεση» του ένοπλου στο τρένο

Διαδικασία για απόπειρα τέλεσης τρομοκρατικής ενέργειας ξεκίνησε η γαλλική Δικαιοσύνη σε βάρος του 26χρονου Μαροκινού που μπήκε ένοπλος στο τρένο της Thalys με προορισμό το Παρίσι, και τον οποίο είχαν σταματήσει οι τρεις αμερικανοί στρατιώτες.

Πρόθεσή του, αναφέρει η εισαγγελία, ήταν «δολοφονία τρομοκρατικής φύσης» -μη πειθόμενη πως στόχος ήταν η ληστεία, όπως υποστηρίζει- λέγοντας μεταξύ άλλων πως νωρίτερα είχε παρακολουθήσει τζιχαντιστικά βίντεο.

Ο Αγιούμπ ελ Χαζάνι, που είχε συλληφθεί την Παρασκευή, θα μείνει υπό κράτηση. Η γαλλική εισαγγελία διέταξε την Τρίτη την παραμονή του σε κράτηση, με την παρέλευση του τετραημέρου που επιτρέπεται για κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εισαγγελία, η επίθεση θεωρείται «προμελετημένη και καλά οργανωμένη». Στις κατηγορίες σε βάρος του Χαζάνι περιλαμβάνεται και η κατοχή οπλισμού όπως και η «συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα με σκοπό τη διοργάνωση μία ή περισσότερων βίαιων πράξεων».

Από την εξέταση του κινητού του τηλεφώνου διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, βίντεο στο οποίο άγνωστος καλούσε τους πιστούς να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν στο όνομα του Προφήτη».

Η εισαγγελία ανέφερε επίσης ότι ο Χαζάνι είχε ζήσει «πέντε με επτά μήνες» σε προάστιο του Παρισιού το 2014 πριν ταξιδέψει στην Αυστρία και τη Γερμανία. Ο Χαζάνι είχε επιστρέψει στην Ευρώπη στις 4 Ιουνίου, με πτήση από την Αττάλεια της νοτιοανατολικής Τουρκίας - θεωρείται πιθανότερο πως ο μαροκινός ελ Χαζάνι είχε βρεθεί στο ενδιάμεσο στη Συρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top