Bild: Η Πούτιν θέλει την καταστροφή της Βάγκνερ

Bild: Η Πούτιν θέλει την καταστροφή της Βάγκνερ

Τη διάλυση της ομάδας μισθοφόρων της Βάγκνερ δρομολογεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα “Bild“.

Όπως εκτιμά ο συνάκτης του δημοσιεύματος με αφορμή τον θάνατο του επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Πούτιν θέλει να απεμπλακεί από τον όποιο κίνδυνο, δεδομένου ότι πολλοί από τους πιστούς μισθοφόρους του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον ίδιο.

Στη γερμανική εφημερίδα μίλησε, ο Ρώσος ακροδεξιός και πολέμιος του Πούτιν, Ντένις Νικίτιν. Ο ιδρυτής του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» (RDK), λέει ξεκάθαρα ότι «η Βάγκνερ θα καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο».

«Είτε ολόκληρη η δομή της ομάδας των μισθοφόρων θα διαλυθεί πλήρως στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, είτε η κορυφή της οργάνωσης θα τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του Πούτιν», σημειώνει.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE