Συνεχίζει να προκαλεί ο Τατάρ: «Η 30η Αυγούστου ενέπνευσε την αντίσταση των Τουρκοκυπρίων»

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τατάρ: «Η 30η Αυγούστου ενέπνευσε την αντίσταση των Τουρκοκυπρίων»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου συσχέτισε τον πόλεμο ανεξαρτησίας της Τουρκίας με την ιστορία του Κυπριακού. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και όπως αναφέρει η «Κίπρις Ποστασί», ο Τατάρ ανέφερε πως «αυτή η μεγάλη νίκη υπήρξε φως για τα αιχμάλωτα και καταπιεσμένα έθνη και πηγή δύναμης και έμπνευσης για τον εθνικό αγώνα και την αντίσταση του 'τουρκοκυπριακού λαού'», κατά την έκφρασή του.

Στο μήνυμά του ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι στις 30 Αυγούστου 1922 «η Τουρκία έδειξε σε όλο τον κόσμο τη βούλησή της να διατηρήσει την ύπαρξή της ως σύγχρονο έθνος-κράτος διατηρώντας την ανεξαρτησία του».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE