Βρέθηκε δόντι προϊστορικού καρχαρία-γίγαντα (ΦΩΤΟ)

Βρέθηκε δόντι προϊστορικού καρχαρία-γίγαντα (ΦΩΤΟ)

Εντοπίστηκε στον ποταμό Κούπα στην Κροατία και ανήκε σε υπερ-καρχαρία που έζησε πριν από περίπου 30 εκατ. χρόνια

Το δόντι του μεγαλύτερου καρχαρία που εκτιμάται ότι έζησε στην Γη και τρομοκρατούσε τους ωκεανούς πριν από περίπου 30 εκατ. χρόνια, εντόπισε τυχαία ένας άνδρας στις όχθες του ποταμού Κούπα, στην Κροατία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ζάγκρεμπ, το δόντι ανήκε όπως όλα δείχνουν στον μεγαλόδοντα καρχαρία (Carcharodon Megalodon) - ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία το οποίο εκτιμάται ότι έζησε 28-1,5 εκατ. χρόνια πριν κατά την Καινοζωϊκή εποχή και έφτανε σε μήκος τα 16-18 μέτρα και σε βάρος τους 30-100 τόνους (ανάλογα με το μέγεθός του).

Ο μοχθηρός γίγαντας των θαλασσών, θεωρείται ως ένα από τα πιο μεγάλα και δυνατά σαρκοβόρα είδη στην ιστορία των σπονδυλωτών.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο προϊστορικός καρχαρίας θα μπορούσε να αποτελεί μακρινό συγγενή του μεγάλου λευκού καρχαρία, εξαιτίας της ομοιότητας μεταξύ των δύο ειδών.

Το μαύρο δόντι εντοπίστηκε από τον Στιέπαν Σούτσεκ στις όχθες του ποταμού Κούπα κοντά στο χωριό Ποκούπσκο, περίπου 60 χλμ. από το Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE