KE για κάθοδο Γιέτζια: «Στόχος η προοπτική για επανάληψη διαλόγου»

KE για κάθοδο Γιέτζια: «Στόχος η προοπτική για επανάληψη διαλόγου»

Στόχος μας είναι η δημιουργία προοπτικής για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει και της καθόδου τη Δευτέρα, στη Λευκωσία, του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Μιροσλάβ Γιέτζια.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός το πρωί της Δευτέρας από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και όπως σημειώνει ο ΚΕ θα διαβιβαστεί για άλλη μια φορά η ετοιμότητά μας για έναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα.

«Εμείς επιθυμούμε άρση του αδιεξόδου και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί η προοπτική για επανάληψη του διαλόγου», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε ακόμη ότι η ε/κ πλευρά θεωρεί ότι ο διορισμός απεσταλμένου για το Κυπριακό θα έχει ψηλή προστιθέμενη αξία στην όλη προσπάθεια και παραπέμπει και στην αναφορά για το θέμα στις τελευταίες εκθέσεις του ΓΓ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αναμφίβολα θα υπάρξει συζήτηση και για τα τελευταία περιστατικά στην Πύλα, σημειώνει όμως ότι δεν επιθυμεί η ε/κ πλευρά να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τον στόχο που είναι η δημιουργία προοπτικής για επανεκκίνηση του διαλόγου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

VIDEO: Αεροδρόμιο Λάρνακας - Δείτε τη στιγμή της σύλληψης του υπόπτου στο αεροσκάφος

VIDEO: Αεροδρόμιο Λάρνακας - Δείτε τη στιγμή της σύλληψης του υπόπτου στο αεροσκάφος

Καρέ-καρέ τη στιγμή της σύλληψης του ύποπτου για θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, εντός του αεροσκάφους δείχνει το βίντεο που εξασφάλισε το SigmaLive.

BEST OF TOTHEMAONLINE