Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδικάζει την παρέμβαση μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδικάζει την παρέμβαση μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

«Την παρέμβαση και τη μονομερή στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) απέναντι στην κατασκευή του δρόμου Πύλας-Άρσους» καταδικάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του, πλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ24» γράφει ότι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στο Υπουργείο, ο κ. Άκτουρκ ανέφερε ότι «καταδικάζουμε την απαράδεκτη παρέμβαση στις 18 Αυγούστου και τη μονομερή στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην κατασκευή του δρόμου Πύλας-Άρσους στην κυρίαρχή περιοχή της τδβκ, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της αμεροληψίας της Ειρηνευτικής Δύναμης».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η «Μιλλιγιέτ», τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan είχε ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, Ανώτερος Σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, Κιλίτς και Σάλιβαν συζήτησαν αρκετά παγκόσμια και περιφερειακά θέματα, όπως η Ουκρανία, το Ιράκ και η Κύπρος και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα αυτά.

Ο Κιλίτς συναντήθηκε επίσης με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Joe Wilson, Dean Phillips και Victoria Spartz στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα, με τους οποίους συζήτησε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και άλλα περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενώπιον στρατοδικείου 2 πρόσωπα για τις υποθέσεις με θύματα την Νάταλυ Νεοφύτου και τον Ξάνθο Κυριάκου

Στους 246 οι καταγεγραμμένοι μετανάστες στο συγκρότημα στη Χλώρακα – Περιθώριο 15 ημερών για εκκένωση

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE