Αύξηση των επιτοκίων στο 25% στην Τουρκία

Αύξηση των επιτοκίων στο 25% στην Τουρκία

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς κατά 750 μονάδες βάσης στο 25%, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς, οι οποίες έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης των 250 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το πρακτορείο «Αναντολού» μεταδίδει ότι μετά τη νέα απόφαση, το δολάριο υποχώρησε απότομα έναντι της τουρκικής λίρας κατά περισσότερο από 7% έναντι της τουρκικής λίρας (ΤΛ) και άγγιξε το επίπεδο των 25,2784 ΤΛ, φτάνοντας στη χαμηλότερη ισοτιμία του από τις 26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Το ευρώ επίσης παρουσίασε μείωση πέραν του 7 %, πέφτοντας στις 27,3705 τουρκικές λίρες, που είναι η χαμηλότερη του ισοτιμία από τις 3 Ιουλίου.

Το 5ετές ασφάλιστρο πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Τουρκίας μειώθηκε επίσης κατά 30 μονάδες βάσης στις 383,4 μονάδες βάσης μετά την απόφαση για το επιτόκιο.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για το επιτόκιο, δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι. Η σταθερότητα των τιμών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE