Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς καταδικάζει τις επιθέσεις στην Πύλα

Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς καταδικάζει τις επιθέσεις στην Πύλα

"Οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι εντελώς απαράδεκτες και τις καταδικάζω", ανέφερε η Βρετανή βουλευτής των Συντηρητικών, Τερέζα Βίλιερς, σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.

"Οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να σεβαστούν την ακεραιότητα της ουδέτερης ζώνης του ΟΗΕ στην Κύπρο", ανέφερε επίσης η Βίλιερς, που είναι Πρόεδρος των Συντηρητικών ‘Φίλων της Κύπρου’.

Στην ανάρτησή της η Βίλιερς εκφράζει την υποστήριξή της για την κοινή ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, της Γαλλικής Πρεσβείας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο για τα επεισόδια στην Πύλα, την οποία κοινοποίησε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν τα περιστατικά στην νεκρή ζώνη, στο χωριό της Πύλας, με επιθέσεις κατά προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξή τους προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, την επομένη της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE