Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς για την κατάσταση στην Πύλα και για τα διπλωματικά διαβήματα που γίνονται, είπε ότι «πραγματοποιούνται συσκέψεις από την Πέμπτη, από την πρώτη στιγμή, και είναι σε εξέλιξη (συσκέψεις) υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών και του Διοικητή της ΚΥΠ που είναι και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών είναι σε επαφή με όλα τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αναμένουμε και από τα Ηνωμένα Έθνη απόψε, όταν θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, να ανταποκριθούν και στους όρους εντολής τους. Αυτή τη στιγμή, απαιτούνται να γίνουν πολύ λεπτοί και συγκεκριμένοι χειρισμοί».
Ερωτηθείς πώς απαντά η Κυβέρνηση στην κριτική για το γεγονός ότι ορίστηκε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έπειτα από δέκα μέρες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπενθυμίζω ότι η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είχε, ήδη, ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα πραγματοποιείτο ενόψει της μετάβασης του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και είναι για αυτό τον λόγο που συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο, να ενημερωθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί για τη μετάβαση του Προέδρου στη Νέα Υόρκη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο κύβος ερρίφθη - Κλείνει άμεσα το κτιριακό συγκρότημα στη Χλώρακα - Τι θα γίνει με τους μετανάστες που διαμένουν εκεί παράνομα
Τα 30 χωριά της Κύπρου που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - Ποια είναι και πόσους κατοίκους έχουν
Κοντά σε νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών η Κύπρος - Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια το επτάμηνο - Οι 10 top αγορές
Με φειδώ και υπό προϋποθέσεις η δημιουργία νέων θέσεων στο Δημόσιο το 2024 - Τι θα γίνει με τους αορίστου χρόνου
«Βαρύ» πρόστιμο σε επτά κυνηγούς - Τους έπιασαν να κυνηγούν σε απαγορευμένες περιοχές
Ησυχία στην Πύλα: Σε επιφυλακή η ΟΥΝΦΙΚΥΠ - «Δεν υπήρξε καμία επανάληψη των εργασιών»