Εκουαδόρ: Βρήκαν πτώματα σε ηφαίστειο ορειβατών που χάθηκαν πριν από 20 χρόνια

Εκουαδόρ: Βρήκαν πτώματα σε ηφαίστειο ορειβατών που χάθηκαν πριν από 20 χρόνια

Τρία πτώματα που βρέθηκαν σε ηφαίστειο του μπορεί να ανήκουν στους ορειβάτες που σκοτώθηκαν το 1994-95

Τρία πτώματα που βρέθηκαν στο ηφαίστειο Τσιμποράζο του Ισημερινού (γνωστό και ως Εκουαδόρ) μπορεί να είναι των ορειβατών που χάθηκαν πριν από 20 χρόνια σε χιονοστιβάδα, είπαν αξιωματούχοι χθες.

Οδηγοί στο χιονισμένο ηφαίστειο των `Ανδεων βρήκαν τα λείψανα το Σάββατο κατά τη διάρκεια μιας ορειβασίας στο ηφαίστειο, που φτάνει τα 6.310 μέτρα σε υψόμετρο και βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Κίτο.

`Ενας αστυνομικός για εξαφανισθένα άτομα, ο Φερνάντο ντε λα Τόρρε, είπε ότι οι ανακριτές προσπαθούσαν να προσδιορίσουν αν τα λείψανα είναι των ορειβατών που  σκοτώθηκαν στη χιονοστιβάδα που συνέβη μεταξύ του 1994 και 1995. Μαζί με τα πτώματα βρέθηκαν σακίδια, υλικά ορειβασίας και μια φωτογραφική μηχανή.

Το Τσιμποράζο είναι το ψηλότερο ανενεργό ηφαίστειο της χώρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE