Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη

Η Άγκυρα ανακοινώνει, σύμφωνα με τουρικά δημοσιεύματα, την υπογραφή συμφωνίας για την εκμίσθωση του λιμανιού Χομς στη Λιβύη, προκειμένου να δημιουργήσει εκεί στρατιωτική βάση.

Το λιμάνι της Χομς βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, και την Μισράτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TGRT, υπεγράφη η συμφωνία για 99 χρόνια. Στη στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι Χομς σχεδιάζεται να τοποθετηθούν μη επανδρωμένα σκάφη της Τουρκίας. Ο χώρος θα παραχωρηθεί τόσο στις χερσαίες δυνάμεις όσο και στο ναυτικό.

Σκοπός της βάσης θα είναι να προσταστεύσει τα εμπορικό πλοία που διέρχονται από την περιοχή αλλά και να προστατεύσει, όπως σημειώνεται, τα δικαιώματα της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας.

Την πληροφορία ανήρτησε στα social media ο απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Πάντως, το ρωσικό δίκτυο Sputnik, επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης της Τρίπολης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλή: Μερικώς αποδεκτή η αναπομπή για πολλαπλές συντάξεις με τροποποιημένο κείμενο

Βουλή: Μερικώς αποδεκτή η αναπομπή για πολλαπλές συντάξεις με τροποποιημένο κείμενο

Η Ολομέλεια της Βουλής, σε έκτακτη συνεδρία της την Τρίτη, έκανε μερικώς αποδεκτή, την αναπομπή των νομοθεσιών για τις πολλαπλές συντάξεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ύστερα από κάποιες τροποποιήσεις επί των κειμένων.