Πιθανό το σενάριο έκρηξης του ηφαιστείου Αίτνα στην Ιταλία - Σε επίπεδο «προ-συναγερμού» η Σικελία

Πιθανό το σενάριο έκρηξης του ηφαιστείου Αίτνα στην Ιταλία - Σε επίπεδο «προ-συναγερμού» η Σικελία

Τις τελευταίες ημέρες το ηφαίστειο Αίτνα εμφάνισε δραστηριότητα με διάφορα συντριβάνια λάβας αλλά και στάχτη, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του αεροδρομίου της πλησιέστερης Κατάνης για μερικές μέρες.

Από σήμερα η κατάσταση περνά από επίπεδο “Προσοχής” σε “Προ-συναγερμού” εφόσον η Πολιτική Προστασία της Σικελίας, αναφερόμενη στο σενάριο έκρηξης του ηφαιστείου, κάνει λόγο για “μεγάλη πιθανότητα επικείμενου συμβάντος”.

Όπως αναφέρει ο Ιταλικός Τύπος, επικαλούμενος το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, Ingv, τα δεδομένα από το παρατηρητήριο της Αίτνας δείχνουν πως τις τελευταίες ώρες η μέση ηφαιστειακή δόνηση χαρακτηρίζεται “από μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές του”. Εξ αυτών, διάφορες υψηλές τιμές αφορούν ειδικότερα την κορυφή του ηφαιστείου και την περιοχή μεταξύ του νοτιοανατολικού κρατήρα και ανατολικά των κεντρικών κρατήρων, σε υψόμετρο μεταξύ 1.700 και 2.900 μέτρων.

Όπως σημειώνεται, η Περιφέρεια ζήτησε από τους δημάρχους των πιο εκτεθειμένων δήμων να απαγορεύσουν την πρόσβαση στις κορυφής της Αίτνας. Παράλληλα, το δελτίο συναγερμού για την πολιτική αεροπορία πέρασε από πράσινο σε κίτρινο, αν και το αεροδρόμιο της Κατάνης από χθες – και μέχρι στιγμής – λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE