Νέο είδος θαλάσσιου τέρατος με είκοσι χέρια βρέθηκε να παραμονεύει στις παγωμένες θάλασσες γύρω από την Ανταρκτική

Νέο είδος θαλάσσιου τέρατος με είκοσι χέρια βρέθηκε να παραμονεύει στις παγωμένες θάλασσες γύρω από την Ανταρκτική

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, η ανατριχιαστική εικόνα του ανατριχιαστικού facehugger από τη σειρά Alien μπορεί να είναι χαραγμένη μόνιμα στη μνήμη τους. Θαλάσσιοι βιολόγοι ανακάλυψαν ένα αντίστοιχο τέρας της πραγματικής ζωής που μοιάζει με facehugger και παραμονεύει στα παγωμένα βάθη της Ανταρκτικής.

Μια πρόσφατη ανακάλυψη αποκαλύπτει ένα νέο ανατριχιαστικό είδος θαλάσσιου πλάσματος που διαθέτει 20 χέρια. Αυτή η παράξενη οντότητα έχει κερδίσει ένα ταιριαστά περίεργο όνομα που ταιριάζει με την αλλόκοτη εμφάνισή της.

Η ιστορία εκτυλίσσεται με μια ομάδα ατρόμητων επιστημόνων που ξεκινούν μια σειρά από αποστολές στον Νότιο Ωκεανό από το 2008 έως το 2017. Η αποστολή τους; Να αναζητήσουν αινιγματικά θαλάσσια πλάσματα που αναφέρονται ως Promachocrinus (ή με τον πιο απλό όρο, φτερωτά αστέρια της Ανταρκτικής).

Κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών τους, η ομάδα ανακάλυψε ένα εκπληκτικό αριθμό οκτώ διαφορετικών ειδών, τέσσερα από τα οποία ήταν εντελώς νέα για την επιστημονική κοινότητα. Μεταξύ αυτών των αξιοσημείωτων ευρημάτων είναι το Promachocrinus fragarius, γνωστό και ως φτερωτό αστέρι της Ανταρκτικής.

Αν και το όνομά του μπορεί να παραπέμπει σε κάποια κομψότητα, η εμφάνισή του θυμίζει το πλάσμα από την εμβληματική σειρά ταινιών Alien.

Οι σαγηνευτικές φωτογραφίες αυτού του μοναδικού φτερωτού αστεριού αποκαλύπτουν δύο διαφορετικούς τύπους βραχιόνων. Τα κατώτερα χέρια είναι ελαφρώς λεπτότερα και κοντύτερα, στολισμένα με ευδιάκριτες λωρίδες, ενώ τα ανώτερα χέρια είναι επιμήκη και διαθέτουν φτερωτή εμφάνιση.

Αυτή η αξιοσημείωτη ανακάλυψη ρίχνει φως στη θαυμαστή βιοποικιλότητα που παραμένει κρυμμένη κάτω από τα ψυχρά νερά του Νότιου Ωκεανού. 

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE