Καιρός: «Χτυπάει κόκκινο» ο υδράργυρος – Πότε αναμένεται πτώση - Προσοχή στη σκόνη

Καιρός: «Χτυπάει κόκκινο» ο υδράργυρος – Πότε αναμένεται πτώση - Προσοχή στη σκόνη

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή σύμφωνα με το δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη μέχρι και την Τετάρτη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα ενδέχεται να είναι αυξημένες.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση. Συγκεκριμένα, αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 το πρωί της Δευτέρας (14/8) μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η μέγιστη θερμοκρασία, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να φθάσει γύρω στους 44 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 35 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να κυμανθεί ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες - Ζητά παρέμβαση για συλλήψεις Τ/κ για σφετερισμό

Ερσίν Τατάρ: Έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες - Ζητά παρέμβαση για συλλήψεις Τ/κ για σφετερισμό

Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, καταγγέλλει -όπως αναφέρει- την «καταπιεστική και εχθρική πολιτική» της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εντείνεται συνεχώς.

BEST OF TOTHEMAONLINE