Δραματική έκκληση Αστυνομίας σε γονείς - «Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας» - Τι να προσέξουν

Δραματική έκκληση Αστυνομίας σε γονείς - «Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας» - Τι να προσέξουν

Δραματική έκκληση στους γονείς που δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους, απευθύνει εκ νέου η Αστυνομία.

Με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προειδοποιεί ότι, «Η δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο είναι ωστόσο ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, εκτός από φωτογραφίες γυμνών παιδιών, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους και φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε φέρουν ελαφριά ενδυμασία ή φοράνε μαγιό, για παράδειγμα σε κάποια παραλία».

Αυτούσια η ανακοίνωση-έκκληση της Αστυνομίας:

Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο είναι ωστόσο ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, εκτός από φωτογραφίες γυμνών παιδιών, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους και φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε φέρουν ελαφριά ενδυμασία ή φοράνε μαγιό, για παράδειγμα σε κάποια παραλία.

Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει για πάντα στο διαδίκτυο και οποιοσδήποτε μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στο αρχείο του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Ας μην τροφοδοτούμε αυτό το έγκλημα. Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE