Επίτροπος Περιβάλλοντος για πυρκαγιές - «Δόθηκαν ήδη οδηγίες για έναρξη των μελετών για τα αντιδιαβρωτικά έργα»

 Επίτροπος Περιβάλλοντος για πυρκαγιές - «Δόθηκαν ήδη οδηγίες για έναρξη των μελετών για τα αντιδιαβρωτικά έργα»

«Η επόμενη μέρα μας βρίσκει εδώ για να συγχαρούμε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και για την πρώτη εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το πώς θα γίνει η αποκατάσταση της φύσης», ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

Στη συνέχεια είπε πως «όπως ενημερώθηκα δόθηκαν ήδη οδηγίες για έναρξη των μελετών για τα αντιδιαβρωτικά έργα που θα γίνουν, που είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα.

Ακολούθως και αναλόγως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των χαρακτηριστικών της περιοχής (έδαφος, υψόμετρο κ.ά.) θα επιλεγεί η μεθοδολογία αποκατάστασης (σπορά, χρήση δεντριλίων - αναδάσωση, φυσική αναγέννηση).

Ως Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος τροχοδρομούμε όλες τις προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις εντός Νοεμβρίου και Δεκέμβριου, για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες προκύπτουν συνέπεια των πυρκαγιών, πάντα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Τμήματα και Αρχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.