Με πρωτοβουλία Τατάρ η τ/κ πλευρά πρότεινε βοήθεια για τη φωτιά στην Επαρχία Λεμεσού

Με πρωτοβουλία Τατάρ η τ/κ πλευρά πρότεινε βοήθεια για τη φωτιά στην Επαρχία Λεμεσού

Βοήθεια πυρόσβεσης για την προχθεσινή πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού πρότεινε η τ/κ πλευρά, που όμως δεν χρειάστηκε.

Σε ανακοίνωση της «προεδρίας» που εκδόθηκε χθες, αργά το απόγευμα, αναφέρεται ότι μέσω της Τεχνικής Επιτροπής διαχείρισης κρίσεων και με οδηγίες του Ερσίν Τατάρ ο ειδικός του εκπρόσωπος, Εργκιούν Ολγκούν ενημέρωσε την Παρασκευή τον Ε/κ διαπραγματευτή, Μενέλαο Μενελάου για την πρόθεση να βοηθήσουν σε πρώτο στάδιο με την αποστολή 5 πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού που μπορούν να επιχειρήσουν σε ορεινό έδαφος και επιπλέον, εάν ζητηθεί, με πρόσθετα οχήματα και προσωπικό, αλλά και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μενελάου εξέφρασε ικανοποίηση για την προσφορά βοήθειας από την τ/κ πλευρά, η οποία ενημερώθηκε αργότερα ότι η ε/κ πλευρά παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση και εάν υπήρχε επιδείνωση θα το ανέφερε.

Χθες το πρωί, η ε/κ πλευρά ενημέρωσε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και ευχαρίστησε την τ/κ πλευρά για την προσφορά της.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται «ότι η τ/κ πλευρά πρότεινε και την περασμένη Τετάρτη βοήθεια για την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Μάμαντος – Καλού Χωριού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.