Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν κρίθηκε σήμερα ένοχος από δικαστήριο και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για μια υπόθεση δώρων, τα οποία είχε δεχθεί όταν ήταν πρωθυπουργός, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, ενώ έγινε γνωστό πως ο Χαν συνελήφθη.

«Ο δικαστής Χουμαγιούν Ντιλαουάρ ανακοίνωσε πως αποδείχθηκε η εμπλοκή του σε πρακτικές διαφθοράς», μετέδωσε η πακιστανική τηλεόραση. Ο Ιμράν Χαν, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός μέχρι τον Απρίλιο του 2022, δεν ήταν παρών στη δίκη και ο δικαστής διέταξε τη σύλληψή του.

Ο δικηγόρος του Χαν, ο Ιντάζαρ Χουσάιν Παντζούθα, δήλωσε λίγο αργότερα τηλεφωνικά στο Reuters πως η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό στην κατοικία του στη Λαχόρη.

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η καταδίκη του στην υπόθεση αυτή μπορεί να βάλει τέλος στις ελπίδες του Χαν να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές που θα πρέπει να διεξαχθούν πριν από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE