Ολοκληρώθηκαν οι επίσημες επαφές της Προέδρου του ΔΗΣΥ στην Αθήνα - Συναντήθηκε με Έλληνες Υπουργούς

Ολοκληρώθηκαν οι επίσημες επαφές της Προέδρου του ΔΗΣΥ στην Αθήνα - Συναντήθηκε με Έλληνες Υπουργούς

Με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Κώστα Χατζηδάκη και την Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχε στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου και αντιπροσωπεία της ηγεσίας αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη καθώς και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν επαφές με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη αναλύθηκε η σημασία των διμερών, τριμερών και πολυμερών συνεργασιών στο παρόν ρευστό γεωπολιτικό σκηνικό. Τονίστηκε δε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης των διεθνών συγκυριών για την προώθηση κοινών στόχων.

Σε σχέση με το κυπριακό, έμφαση δόθηκε στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για επανέναρξη διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η προοπτική και η πορεία εξομάλυνσης των ελλαδοτουρκικών σχέσεων αποτελεί θετικό στοιχείο αναφοράς μέσα από το οποίο διανοίγεται ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας και για το κυπριακό.

Με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κώστα Χατζηδάκη, το κέντρο βάρους κατά τη διάρκεια της συζήτησης έπεσε στις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα και η Κύπρος λόγω και των δυσμενών επιπτώσεων που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με κυριότερες τις πληθωριστικές τάσεις, την ακρίβεια και την ψαλίδα που δημιουργείται ανάμεσα σε δανειστικά και καταθετικά επιτόκια.

Τέλος με την Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, έγινε εις βάθος ανταλλαγή απόψεων σε καίρια μεταρρυθμιστικά ζητήματα όπως ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου, η ψηφιοποίηση και η ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE