Στο μεταξύ, ξεκίνησαν την Τρίτη 1-8-2023 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω διαπιστευμένου εργαστηρίου, δειγματοληψίες αέρος, εδάφους και επιφανειακών υδάτων, στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά, αλλά και σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων πέριξ αυτών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “από τα πρώτα αποτελέσματα των δειγματοληψιών στον αέρα δεν προκύπτει εκπομπή σωματιδίων και ρύπων από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Επομένως, αίρονται οι συστάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 29-07-2023 στον γενικό πληθυσμό, στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με άσθμα”.
Εξάλλου, αύριο Πέμπτη 3-8-2023, ξεκινούν οι δειγματοληψίες εδάφους και αέρος στην Αγχίαλο και στις ευρύτερες περιοχές, τα αποτελέσματα των αναλύσεων των οποίων η Περιφέρεια θα δημοσιοποιεί σταδιακά με δελτία τύπου, όταν θα ανακοινώνονται από το διαπιστευμένο εργαστήριο.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξωφρενικές οι τιμές προϊόντων σε τουριστικές περιοχές – Μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο
Υπόθεση Τρεμιθούσας: Πήγε λουλούδια και γονάτισε μπροστά στον τάφο της γυναίκας του ο 76χρονος - Δείτε φωτογραφίες
ΕΕ-Τουρκία συζητούν «update» στην τελωνειακή ένωση - Η Αγκυρα θέλει Ευρωπαίους επενδυτές - «Κλειδί» η Κύπρος
Έρχονται χρεώσεις για το πάρκινγκ σε mall – Θέλουν να κόψουν τις καταχρήσεις
Υδάτινοι τάφοι σε θάλασσα και πισίνες - 8 πνιγμοί σε 3 μήνες - Ποια ήταν η χρονιά-ρεκόρ (Πίνακες)
Προς ραντεβού στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο