Άναψε τη μαγειρική εστία και ξάπλωσε να κοιμηθεί - Δεν αντιλήφθηκε τη φωτιά ο 27χρονος άντρας στη Λεμεσό
Νεκρός εντοπίστηκε 27χρονος άνδρας από τη Συρία σε οικία στον Ύψωνα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα του Σαββάτου (7/6).
Το μοιραίο Canadair CL-215, έχοντας στο πιλοτήριό του τον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη και τον 34χρονο Χρήστος Μουλά, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης με έδρα την Ελευσίνα, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου με προορισμό την Κάρυστο.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, συνοδεία ενός ακόμη Canadair -μιας και όπως όλα τα αεροσκάφη έτσι και αυτά πετούν πάντα σε ζεύγη για λόγους ασφαλείας- προσέγγισαν την πυρκαγιά στον Πλατανιστό Ευβοία, έχοντας γεμάτες τις δεξαμενές τους με περίπου 5,5 τόνους νερό. Όπως προβλέπεται, τα αεροσκάφη πέταξαν αρχικά πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος ώστε να αξιολογήσουν τις συνθήκες και να εντοπίσουν τον τόπο ρίψης και εν συνεχεία επέστρεψαν προκειμένου να αδειάσουν το φορτίο τους με την τραγική κατάληξη για το Canadair με τον 34χρονο κυβερνήτη και τον 27χρονο συγκυβερνήτη.
Τα 20 εκατοστά που «σκότωσαν» τους δύο πιλότους
Οι εμπειρογνώμονες του ΓΕΑ έχουν ήδη θέσει στο μικροσκόπιό τους το βίντεο που δείχνει την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εξετάζοντας ταυτόχρονα ένα ένα τα κομμάτια από τα συντρίμμια που έχουν συλλεχθεί, προκειμένου να εκδώσουν το σχετικό πόρισμα. Πρόκειται για μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες, οπότε και θα απαντηθούν και επίσημα πλέον τα κρίσιμα ερωτήματα για τις πραγματικές αιτίες και συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του Canadair.
Πάντως, λόγω της καθαρότητας του βίντεο της ΕΡΤ οι ερευνητές έχουν ήδη μια σαφή και πλήρη εικόνα ως το προς τα στοιχεία που συντέλεσαν το παζλ μιας συγκλονιστικής τραγωδίας. Εκεί που καταλήγουν είναι πως 20 πόντοι ήταν αυτοί που στοίχισαν τη ζωή στον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη. Όπως φαίνεται στο βίντεο, μετά τη ρίψη το Canadair προσπαθεί να πάρει ξανά ύφος και προσκρούει στην κορυφή ενός δέντρου. Από την σύγκρουση μάλιστα φαίνεται να φεύγει και φλεγόμενος ο δεξιός πλωτήρας του αεροσκάφους.
Ωστόσο, δεν ήταν η απώλεια του πλωτήρα που αλλοίωσε την πορεία του πυροσβεστικού αεροσκάφους, αλλά το πολύ ισχυρό τράνταγμα που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το Canadair την ώρα που αυτό έπαιρνε ύψος. Οι δύο πιλότοι έκανε ό,τι ήταν εφικτό για να βάλουν ξανά στη σωστή πορεία το αεροσκάφος, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ο χρόνος αντίδρασης ήταν ελάχιστος ακόμα και για τους δύο πολύ εκπαιδευμένους χειριστές του Canadair.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνομιλίες που είχαν με τους συγγενείς των θυμάτων σε Χανιά και στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς τους μετέφεραν την πρώτη εικόνα πυο έχουν για τους λόγους της τραγωδίας.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απαντά σε Τατάρ ο Λετυμπιώτης: «To Kυπριακό δεν θα επιλυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις»
Σάλος στην Αυστραλία: Πρώην υπάλληλος παιδικών σταθμών βίασε πάνω από 90 κορίτσια και νήπια
Έκλεισε στόματα ο Μητσοτάκης, μίλησε για Ερντογάν, Χριστοδουλίδη και…ζιζάνια
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις