H Ελληνική Τράπεζα με τον Majestic συνεχίζει να δίνει νέο νόημα στη ζωή των ασθενών

H Ελληνική Τράπεζα με τον Majestic συνεχίζει να δίνει νέο νόημα στη ζωή των ασθενών

Για ακόμα μια χρονιά η Ελληνική Τράπεζα ένωσε τις δυνάμεις της με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Majestic για το πρόγραμμα “Miniature Horse Therapy” καταφέρνοντας να προσφέρει ένα νέο νόημα στη ζωή ασθενών.

Η στήριξη του προγράμματος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση), επιλέγοντας πρωτοποριακές δράσεις για να συμβάλει θετικά στη ζωή των πολιτών.

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το πετυχημένο πρόγραμμα για 5η συνεχή χρονιά, από το 2019, ως αποκλειστικός συνεργάτης και υποστηρικτής. Το πρόγραμμα προσφέρει αφιλοκερδώς την υπηρεσία Horse Healing ή αλλιώς Εquine Αssisted Τherapy για παιδιά και ενήλικες με σωματικές αναπηρίες και ψυχικές διαταραχές. Κοινός στόχος είναι να δοθεί ένα νέο νόημα και κίνητρο σε όσους νοσηλεύονται ή περνούν κάποια δυσκολία, ώστε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

Στo πλαίσιo της θεραπείας, εκπαιδευμένα άλογα μινιατούρες, οι Ellen & Mini, μπαίνουν σε νοσοκομειακές μονάδες, ειδικά σχολεία και στέγες ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα animal assistant therapy πλέον εξυπηρετεί πάνω από 600 παιδιά, καθώς σε αυτό συμμετέχουν παιδιά από το Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμού, το Ειδικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα, το Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του Παιδιού «Το ΑΛΜΑ», το Hope For Children, τον ΣΠΑΒΟ, τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, τη Σχολή Τυφλών και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Ο φυσιοθεραπευτής, εκπαιδευτής Ιπποθεραπείας και πρόεδρος του ΜΚΟ Majestic, Μιχάλης Κουσπής, ξεκίνησε τη δράση του ΜΚΟ από το 2016, με στόχο να προσφέρει στην κοινωνία με ένα διαφορετικό και πρωτοποριακό τρόπο θεραπείας. Όπως τονίζει: Με τη διαχρονική στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας το πρόγραμμα Animal Assistant Therapy καθιερώθηκε στα ειδικά σχολεία της Κύπρου. Η Mini και η Ellen, τα αλογάκια-θεραπευτές, δίνουν αισθητηριακά ερεθίσματα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, και παράλληλα μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια, τα βοηθούν για να δουλέψουν με ομαδικότητα, ενσυναίσθηση και με πολύ χαρά. Η Mini και η Ellen έχουν τη δύναμη να δίνουν δύναμη!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE