Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Εκκένωση τώρα σε Νέα Αγχίαλο και άλλα 5 χωριά δίπλα στον Βόλο, θυελλώδεις άνεμοι 7 μποφόρ

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Εκκένωση τώρα σε Νέα Αγχίαλο και άλλα 5 χωριά δίπλα στον Βόλο, θυελλώδεις άνεμοι 7 μποφόρ

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, σε κατοίκους περιοχών στη Μαγνησία, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι θυελλώδεις, 7 μποφόρ.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου. Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.


Πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καεί

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.
 
magnisia-1
magnisia-2
magnisia-3
magnisia-8


Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που έκανε την πόλη του Βόλου και τα προάστιά της να ζήσουν εφιαλτικές στιγμές συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

magnisia-4
magnisia-5
magnisia-7
magnisia-6
magnisia-10
magnisia-9


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου, υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ζητήματα για άμεσες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας: Οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ φέρνουν καρπούς

Ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας: Οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ φέρνουν καρπούς

Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελεί σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια της Κύπρου να ενισχύσει το διεθνές της προφίλ ως αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός. Με έμφαση στην οικονομική διπλωματία, ο Πρόεδρος πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων επαφών σε τρεις πολιτείες, στοχεύοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της κυπριακής οικονομίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE