2.5 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει ο δήμος Αγίας Νάπας από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες θαλλάσης - 600 χιλιάδες θα εισέπρατε αν παρέμεναν σε χέρια ιδιωτών

2.5 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει ο δήμος Αγίας Νάπας από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες θαλλάσης - 600 χιλιάδες θα εισέπρατε αν παρέμεναν σε χέρια ιδιωτών

Σημαντική αύξηση των εσόδων στο Δήμο Αγίας Νάπας σημειώθηκε φέτος από τη διαχείριση των παραλιών (κρεβατάκια και ομπρέλες θαλάσσης), με το Δήμαρχο Γιάννη Καρούσο να αναφέρεται σε εισπράξεις μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου που θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος, μετά την έναρξη της διαχείρισης των παραλιών από το Δήμο και με την ολοκλήρωση της μισής περίπου τουριστικής περιόδου, "υπάρχει σημαντικότατη αύξηση των εσόδων μας από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες. Υπολογίζουμε ότι τα έσοδα μας για φέτος θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «πέρυσι, όταν τη διαχείριση είχαν οι ιδιώτες, τα έσοδα του Δήμου Αγίας Νάπας ήταν γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ μόνο. Δηλαδή φέτος έχουμε τριπλασιάσει το ποσό που εισπράξαμε πέρσι και αναμένουμε ακόμα και να το τετραπλασιάσουμε».

Με το ήμισυ σχεδόν της τουριστικής περιόδου να έχει περάσει, σημείωσε ο κ. Καρούσος «ο Δήμος έχει εισπράξει γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ ενώ μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου υπολογίζουμε ότι τα έσοδα θα ανέλθουν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ενδέχεται το συγκεκριμένο ποσό να ξεπεραστεί».

Ανέφερε ακόμα ότι «τα έσοδα αυτά θα επενδυθούν και θα επιστραφούν με συγκεκριμένο τρόπο πίσω στους δημότες Αγίας Νάπας, με ένα από τους τρόπους που μελετάται να είναι μικρή μείωση των φορολογιών προς το Δήμο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε ότι «τα έσοδα έχουν υπολογιστεί με βάση τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες που διαχειρίζεται ο Δήμος Αγίας Νάπας στις παραλίες του, εκτός ορισμένων τεμαχίων που τυγχάνουν διαχείρισης από ιδιώτες. Στο ποσό αυτό δεν έχουν υπολογιστεί τα τέλη που θα πάρει ο Δήμος από τους ιδιώτες που τοποθετούν κρεβατάκια και ομπρέλες στα δικά τους τεμάχια. Δεν έχουν επίσης υπολογιστεί τα ποσά από τα θαλάσσια αθλήματα».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα έσοδα του Δήμου από τη διαχείριση των παραλιών, προσθέτοντας ότι έχουν δημιουργηθεί περίπου 25 νέες θέσεις εργασίες για τις παραλίες. "Επιπλέον τα σχόλια για τις παραλίες που λαμβάνουμε τόσο από Κυπρίους όσο και από ξένους επισκέπτες είναι πολύ θετικά, κάτι που μας αναγκάζει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα την επόμενη τουριστική περίοδο», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE