Υφυπουργός Έρευνας: «Τον Οκτώβρη η μεταστέγαση των servers»

Υφυπουργός Έρευνας: «Τον Οκτώβρη η μεταστέγαση των servers»

Μέσα στον Οκτώβρη υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των κυβερνητικών διακομιστών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ανέφερε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και ότι το όλο έργο υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη.

Υπενθύμισε ότι λόγω της διαρροής νερού πριν μερικούς μήνες στον υφιστάμενο χώρο στο Υπουργείο Οικονομικών, είχαν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα στο σύστημα.

Ανέφερε ότι ήδη οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται το κράτος προχώρησαν στην παροχή προσωρινών συστημάτων routers, servers κτλ, και ότι έγινε απευθείας ανάθεση και παραγγελία για αγορά αντικατάστασης αυτών που έχουν πληγεί από τη διαρροή νερού.

«Έχουμε χρονοδιαγράμματα πότε θα έρθουν για να αντικατασταθούν τα προβληματικά και ταυτόχρονα μόλις έρθουν θα προχωρήσει η μεταστέγαση τους στο νέο χώρο», είπε.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι ήδη μια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε το καινούργιο σύστημα που πρέπει να φέρουμε για να αντικαταστήσουμε το ήδη υφιστάμενο και όλο το έργο υπολογίζουμε μέσα στον Οκτώβρη να έχει μεταστεγαστεί».

Ανέφερε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί και με τις εταιρείες που θα μας προμηθεύσουν όπως επίσης και με τη Cyta για τη διαμόρφωση του χώρου ο οποίος έχει ετοιμαστεί και μόλις τα έχουμε όλα θα μεταστεγαστούν στον ενδεδειγμένο χώρο που θα μας δώσει η Cyta».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Μετά το δείπνο στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, οι εργασίες της άτυπης Συνόδου θα φιλοξενηθούν στη Λευκωσία και στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

BEST OF TOTHEMAONLINE