Στη μάχη κατά των αναζωπυρώσεων η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα

Στη μάχη κατά των αναζωπυρώσεων η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα

Στατική και ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή όπου επιχειρεί η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών στην Αττική.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της κυπριακής αποστολής και Δασικός Λειτουργός Α’ Τάξης του Τμήματος Δασών, Σταύρος Μούχλης, επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις. 

Τα αεροσκάφη, είπε, κάνουν περιπολία και έλεγχο. 

"Είναι η ίδια η κατάσταση, στατική, η ίδια εικόνα, ψηλές θερμοκρασίες, μικρές αναζωπυρώσεις, κάνουν περιπολία και έλεγχο τα αεροσκάφη. Κάνουμε προστασία, έλεγχο, περιπολία και αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων" είπε. 

Η αποστολή επιχειρεί στην περιοχή Κορίνθου, Μάνδρας, Δερβενοχωρίων και δεν της ζητήθηκε προς το παρόν να συμβάλει αλλού.

Η βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αποστέλλεται μετά από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βοήθεια αποτελείται από δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών, με τέσσερα άτομα πλήρωμα και επτά άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

Η μονάδα πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών είχε ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου του 2023 στο rescEU. Το rescEU έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων μονάδων για ανταπόκριση, με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ. Υπηρεσία επαφής του μηχανισμού στην Κύπρο είναι η Πολιτική Άμυνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE