N. Χαρδαλιάς: «Δεν ξεχνάμε ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή»

N. Χαρδαλιάς: «Δεν ξεχνάμε ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή»

Στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Μετά το μνημόσυνο, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της βίαιης εισβολής. Δεν ξεχνάμε ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Αθήνα και Λευκωσία συντονισμένα εργαζόμαστε για την επανένωση του νησιού, για την εξεύρεση μιας βιώσιμης, δίκαιης, λειτουργικής λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων και, κυρίως, θα πρέπει να απαλλάξει τον κυπριακό λαό από τις αναχρονιστικές εγγυήσεις.

Εργαζόμαστε πυρετωδώς και νομίζω ότι θα υπάρχει πρόοδος την επόμενη περίοδο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες θα βρεθεί 1 και 2 Ιουλίου η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE