N. Χαρδαλιάς: «Δεν ξεχνάμε ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή»

N. Χαρδαλιάς: «Δεν ξεχνάμε ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή»

Στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Μετά το μνημόσυνο, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της βίαιης εισβολής. Δεν ξεχνάμε ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Αθήνα και Λευκωσία συντονισμένα εργαζόμαστε για την επανένωση του νησιού, για την εξεύρεση μιας βιώσιμης, δίκαιης, λειτουργικής λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων και, κυρίως, θα πρέπει να απαλλάξει τον κυπριακό λαό από τις αναχρονιστικές εγγυήσεις.

Εργαζόμαστε πυρετωδώς και νομίζω ότι θα υπάρχει πρόοδος την επόμενη περίοδο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσήλθε το πρωί της Πέμπτης στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, στη Λευκωσία, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE