Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός νεαρός Ελληνοκύπριος - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία της Πάφου
Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκε κατά 0,3%, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 4,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι κατηγορίες Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (10,6%) και Μεταφορές (-7,2%) παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2023 τις μεγαλύτερες μεταβολές.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Μάιο 2023), οι μεγαλύτερες μεταβολές καταγράφηκαν στις κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (2,8%) και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (-2,8%).
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (9,7%), Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (8,9%) και Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (7,1%).
Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022 παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Ενέργεια (-15,4%) και Τρόφιμα-Αλκοολούχα Ποτά-Καπνός (8,9%).
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η κατηγορία Ενέργεια (-3,4%) σημείωσε τη μεγαλύτερη μεταβολή.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, εξαιρουμένων των αυξήσεων των φόρων κατανάλωσης, ο ΔΤΚ και κατ΄ επέκταση ο πληθωρισμός αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 (Ιανουάριο – Ιούνιο) μόλις κατά 0,05%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό ετήσιας αύξησης του πληθωρισμού για εξάμηνο από το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Σημειώνεται ότι το β΄ εξάμηνο του 2022 ο πληθωρισμός είχε αυξηθεί κατά 4,75% και στο α΄ εξάμηνο του ίδιου έτους κατά 4,36%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έτοιμη η Κύπρος να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών»
Σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με αποπληρωμή του κόστους μέσω ΑΗΚ επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Τζόκερ: Μεγάλος τυχερός στην Κύπρο - Πέτυχε τους 5 αριθμούς - Δείτε πόσα έβαλε στο πορτοφόλι του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις