ΔΗΣΥ: «Κορυφαία προτεραιότητα η δημοσιονομική σταθερότητα»

ΔΗΣΥ: «Κορυφαία προτεραιότητα η δημοσιονομική σταθερότητα»

Ως κορυφαία προτεραιότητα χαρακτήρισε την δημοσιονομική σταθερότητα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, με αφορμή τις προειδοποιήσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, όπως αυτές καταγράφονται στην ενδιάμεση έκθεση του Συμβουλίου.

Όπως τόνισε, «οι προειδοποιήσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα διογκωθούν επικίνδυνα οι δαπάνες του κράτους με βάση τις μέχρι σήμερα δημοσιονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Αυτός είναι ο ρόλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου», υποδεικνύοντας ότι «ως ανεξάρτητο θεσμικό όργανο να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία των δημόσιων οικονομικών».

«Αυτές ήταν και οι δικές μας εκτιμήσεις. Και είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο διαφωνήσαμε με τη μαζική αποδέσμευση σχεδόν 2.000 νέων θέσεων στο Δημόσιο», εξήγησε υπογραμμίζοντας ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα είναι για εμάς κορυφαία προτεραιότητα».

«Η ύπαρξη δημοσιονομικών πλεονασμάτων είναι η καλύτερη ασπίδα αντιμετώπισης τυχόν νέων εξωτερικών κινδύνων που θα παρουσιαστούν, κάτι που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται στις παρούσες διεθνείς συνθήκες υψηλών επιτοκίων», κατέληξε ο κ. Δίπλαρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσήλθε το πρωί της Πέμπτης στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, στη Λευκωσία, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE