Χαλάρωσε ο Σόιμπλε με την Ελλάδα

Χαλάρωσε ο Σόιμπλε με την Ελλάδα

Να δοθεί ευκαιρία στην χώρα για μια νέα αρχή είπε στους Γερμανούς βουλευτές

 

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας θα λειτουργήσει, αλλά τόνισε ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δοθεί στη χώρα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

«Φυσικά, μετά την εμπειρία των τελευταίων χρόνων και μηνών δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλα θα δουλέψουν και είναι επιτρεπτό να υπάρχουν αμφιβολίες» είπε ο Σόιμπλε στους Γερμανούς βουλευτές την Τετάρτη, ενόψει της ψηφοφορίας για το πακέτο διάσωσης.

«Αλλά ενόψει του γεγονότος ότι η ελληνική βουλή έχει ήδη περάσει ένα μεγάλο μέρος των μέτρων θα ήταν ανεύθυνο να μην χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία για μια νέα αρχή στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Οι Γερμανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, παρόλο που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «εξέγερση» στις τάξεις του δικού της κόμματος.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE