Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Υπ. Συγκοινωνιών με συντεχνίες Αρχής Λιμένωv

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Υπ. Συγκοινωνιών με συντεχνίες Αρχής Λιμένωv

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών με τις συντεχνίες της Αρχής Λιμένων και πλέον θα καταβληθεί ύστατη προσπάθεια την ερχόμενη Πέμπτη, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, ώστε να αποτραπεί η εξαγγελθείσα απεργία στα λιμάνια, στις 27 και 28 Αυγούστου.

Ενόψει της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, οι διαφωνίες επικεντρώνονται στη μετακίνηση των υπαλλήλων στη δημόσια υπηρεσία, στο νέο οργανόγραμμα της Αρχής  και στο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης.


 Ο υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, χαρακτήρισε αντιπαραγωγικό το να εξαγγέλλονται μέτρα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, υποδεικνύοντας ότι προκαλείται ζημιά στην οικονομία.


 Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΥΠΑΛΚ, Ευγένιος Ζήνωνος, υποστήριξε ότι δεν έχει δοθεί επίσημα κανένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου.
 Αγκάθι αποτελεί και η μετάταξη, αφού οι συντεχνίες υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες ειδικότητες στο δημόσιο, ενώ απαιτούν και διασφάλιση της ανέλιξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.