Υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Άγιο Αθανάσιο - Έκαψε από χόρτα μέχρι και εγκαταστάσεις ηλεκτρογεννήτριας

Υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Άγιο Αθανάσιο - Έκαψε από χόρτα μέχρι και εγκαταστάσεις ηλεκτρογεννήτριας

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 17 Ιουλίου, 2023 και ώρα 8:39, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Άγιος Αθανάσιος», του Δήμου Λευκάρων.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 9:07, αφού έκαψε έκταση ενός δεκαρίου από ελιές, άγρια βλάστηση, χόρτα και τις εγκαταστάσεις ηλεκτρογεννήτριας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 22 άτομα του Τμήματος Δασών με έξι πυροσβεστικά οχήματα και επτά άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανάφλεξη λόγω υπερθέρμανσης στις εγκαταστάσεις ηλεκτρογεννήτριας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της νέας πενταμερούς για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως αναμένουμε τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.