Υπό 8ήμερη κράτηση 31χρονος για βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό - Η μαρτυρία που τον «έκαψε»

Υπό 8ήμερη κράτηση 31χρονος για βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό - Η μαρτυρία που τον «έκαψε»

Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε, το πρωί του Σαββάτου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον του 31χρονου που συνελήφθη, ως ύποπτος, για την υπόθεση των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων σε οικίες και οχήματα, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 31χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που στη συνέχεια παραλαμβάνονταν από 32χρονο, οποίος επίσης τελεί υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος φέρεται να παραδέχθηκε εμπλοκή σε επτά υποθέσεις και να κατονόμασε τον 31χρονο ως το πρόσωπο από το οποίο παραλάμβανε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους στη συνέχεια τοποθετούσε, κατόπιν οδηγιών και χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ο 32χρονος προσέγγιζε τους στόχους του με ηλεκτρικό πατίνι.

Ο 31χρονος φέρεται να μην απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών, ενώ από έρευνες που έγιναν σε οικίες και υποστατικά παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία εναντίον και άλλων προσώπων σε σχέση με την υπόθεση, που αφορά στα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας καταστροφής περιουσίας και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.