Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
«Αυτό το νούμερο προκαλεί σοκ και υποδηλώνει ότι η Τυνησία στοχοποιείται», τόνισε ο πρόεδρος Καΐς Σάγεντ που προήδρευε της συνεδρίασης.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Τυνησίας εκτίμησε ότι οι παράτυποι μετανάστες αποτελούν απειλή για τη δημογραφική σύνθεση της χώρας, ενώ τους κατηγόρησε ότι φέρνουν μαζί τους «βία, εγκληματικότητα και απαράδεκτες πρακτικές».
Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες συνωστίζονταν τους προηγούμενους μήνες στην παράκτια πόλη Σφαξ, φιλοδοξώντας να εξασφαλίσουν μια θέση σε πλεούμενα διακινητών με προορισμό την Ευρώπη.
Τις τελευταίες ημέρες, οι τυνησιακές αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες από τη Σφαξ, οδηγώντας τους σε ερημικές περιοχές στα σύνορα με τη Λιβύη και την Αλγερία. Υπό την πίεση διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους προσφέρθηκαν τελικά καταλύματα σε δύο πόλεις.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε υποχρέωση να μιλάμε στα παιδιά μας για το τι έγινε τη 15η Ιουλίου»
Παραμένει ο καύσωνας - Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις