Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Νάξο - Προς Σίφωνες το μέτωπο

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Νάξο - Προς Σίφωνες το μέτωπο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Νάξο μετά την μεγάλη μάχη των πυροσβεστών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που ξεκίνησε χθες Παρασκευή (14/7).

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, το μέτωπο εξελίσσεται νότια-νοτιοδυτικά προς Σίφωνες χωρίς να κινδυνεύουν τα χωριά Κινίδαρος, Μονή και Απείρανθος.

Λόγω της δυσκολίας της φωτιάς αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής με τους πυροσβέστες να αναμένεται να φτάσουν τους 90 με 16 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με ενισχύσεις από Αθήνα και Σύρο.

Παράλληλα ρίψεις νερού έχουν ξεκινήσει από το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα ενώ από εδάφους συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η μάχη που δόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν μεγάλη προκειμένου η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές και να μην επεκταθεί.

Εξαιτίας της φωτιάς που ξεκίνησε μέσα στα όρια του οικισμού της Κεραμωτής στη Νάξο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στα ορεινά του νησιού.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για καλώδιο με Ελλάδα: Τα τρία κύρια σημεία - «Ελπίζω όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το έργο να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους»

ΠτΔ για καλώδιο με Ελλάδα: Τα τρία κύρια σημεία - «Ελπίζω όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το έργο να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους»

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE