Η Ουκρανία ναρκοθετεί τα σύνορα της με την Λευκορωσία

Η Ουκρανία ναρκοθετεί τα σύνορα της με την Λευκορωσία

Ουκρανοί στρατιωτικοί και μεθοριακοί φρουροί σε διάστημα δέκα ημερών δημιούργησαν στα σύνορα με την Λευκορωσία 30 ναρκοπέδια με αντιαρματικές νάρκες, δήλωσε την Πέμπτη ο διοικητής των Ενιαίων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού Σεργκίι Νάγεφ.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η γραμμή των κρατικών μας συνόρων με του βόρειους γείτονες μας με την μορφή που είναι δεν θα μας χρειασθεί για πολύ, επειδή από την άλλη πλευρά των συνόρων δεν έχουμε φίλους. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο στόχος που τέθηκε είναι να κάνουμε την ζώνη της μεθορίου απροσπέλαστη για τον εχθρό», ανέφερε με δήλωση του στο κανάλι στο Telegram o διοικητής των Ενιαίων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.

Ο Στρατηγός Νάγεφ είπε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες του Ιουνίου στα 30 ναρκοπέδια που δημιουργήθηκαν τοποθετήθηκαν 5.800 αντιαρματικές νάρκες.

Το μήκος των συνόρων της Ουκρανίας με την Λευκορωσία είναι 1.084 χιλιόμετρα.

Μετά την ανταρσία της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και των ειδήσεων που δημοσιοποιήθηκαν ότι ένα τμήμα της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης ενδέχεται να μεταφερθεί στην Λευκορωσία η ουκρανική ηγεσία ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην διοίκηση του στρατού να ενισχύσει τα σύνορα με την Λευκορωσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Ελ Αλαμέιν αύριο ο Χριστοδουλίδης – Η συνάντηση που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρεις ηγέτες

Στο Ελ Αλαμέιν αύριο ο Χριστοδουλίδης – Η συνάντηση που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρεις ηγέτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο το πρωί στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Σίσι.

BEST OF TOTHEMAONLINE